Google verdedigt hoe koppelingen te verwijderen

de Het Europees Hof van Justitie oordeelde medio mei dat Europese burgers Google zouden kunnen verplichten om links naar onaangename dingen uit hun verleden uit het net te laten verdwijnen.

Google heeft de controversiële melding van website-eigenaren voor het verwijderen van links uit het verleden van Europeanen verdedigd. Dit moet onder andere helpen om ongerechtvaardigde verzoeken te filteren.



Dit werd door Google gesteld in een reactie op Europese privacyadvocaten, die onder andere de 'Wall Street Journal' eind donderdag publiceerden. Google nodig hebt voor deze procedure geen extra wettelijke basis, het internet onderneming voerde.



Het Europese Hof van Justitie (EHJ) had medio mei besloten dat de burgers van Europa Google kan verplichten om links naar onaangename dingen uit haar verleden uit de netto verdwijnen. De informatie zelf met niet te worden verwijderd van de auteurs. Alleen de verwijzingen naar de inhoud niet meer weergegeven in de Google-zoekopdracht. Het gaat om gegevens die niet langer relevant of het schenden van het recht op privacy.



Gegevensbescherming had kritiek geuit op het feit dat de internetgroep, de auteurs - zoals de media - op de hoogte waren van het verwijderen van de links. Als gevolg hiervan zijn in de afgelopen weken meerdere mensen die links hadden verwijderd uit de resultaten van Google publiekelijk geroepen.



Google's brief aan de Wall Street Journal

Popular

Recent Posts

Blogarchief