IOS 6: nieuwe kaarten en meer Siri

Apple heeft voor de herfst een update van zijn mobiele besturingssysteem iOS aangekondigd. De nieuwste versie van het besturingssysteem heeft een aantal spannende nieuwe releases klaar voor Apple-fans.

Apple heeft dit najaar een update van zijn iOS mobiele besturingssysteem aangekondigd. De nieuwste versie van het besturingssysteem heeft een aantal spannende nieuwe releases voor Apple-fans.



Versie 6 maakt gebruik van nieuwe kaarten met over-the-top - en 3D-weergaven en navigatie met gesproken aanwijzingen. De spraakbesturing Siri zou nu ook in staat moeten zijn om apps te openen en commando's voor Facebook en Twitter te begrijpen. Gebruikers van de iCloud online service zullen in de toekomst foto's rechtstreeks naar mobiele apparaten van vrienden sturen door ze eenvoudigweg te selecteren. Over het algemeen spreekt Apple over 200 nieuwe functies in iOS 6, waaronder bijvoorbeeld een schermvullende weergave in de Safari-browser. De update is gratis.



Volgens Apple zal het nieuwe besturingssysteem OS X Mountain Lion in juli beschikbaar zijn. De update voor de Mac App Store zal naar verwachting $ 20 kosten. De europrijs staat nog niet vast. Nieuwe functies in Mountain Lion zijn onder meer een dicteerfunctie en integratie via verschillende apparaten met iCloud voor eenvoudige installatie van het programma, gegevenssynchronisatie, communicatie met vrienden en het maken van notities.

Popular

Recent Posts

Blogarchief