Microsoft-baas Nadella formuleert nieuwe strategie

microsoft-che Microsoft-baas Satya Nadella zweert zijn team op nieuwe tijden.

Microsoft-baas Satya Nadella zweert zijn team op nieuwe tijden. Het bedrijf moet zijn klanten beter begrijpen en beter inspelen op veranderingen in de markt in een wereld van mobiele services en cloudservices.



"We zullen de ontwikkeling stroomlijnen en minder tijd en energie besteden aan dingen Nadella schreef donderdag in een e-mail aan alle Microsoft-medewerkers.



Nadella, die sinds het begin van het jaar in functie is, wil Microsoft minder afhankelijk maken van een ingekrompen pc-markt. Hiervoor heeft hij het motto "mobile-first, cloud-first" uitgegeven. Gegevens en applicaties moeten vanaf elk apparaat via het netwerk toegankelijk zijn - inclusief die van concurrenten zoals Apple. Wat belangrijk is voor Nadella is dat de services op de achtergrond op Microsoft-servers worden uitgevoerd.



In een memo van zes bladzijden aan het begin van het nieuwe fiscale jaar heeft Nadella duidelijkere verantwoordelijkheden en een betere informatiestroom binnen de Windows-groep aangekondigd. Elke medewerker moet ook veranderen. "Samen zullen we het bedrijf transformeren en profiteren van de grote kansen die voor ons liggen." Nadella reflecteert Nadoms ook op overwegingen, Microsoft zou zich moeten terugtrekken uit de console-business met de Xbox.



Nadella-memo

Popular

Recent Posts

Blogarchief