BUND adviseert deodorants met aluminium

di De oksels zijn erg gevoelig na het scheren: de kleinste verwondingen van de huid kunnen ertoe leiden dat grotere hoeveelheden aluminium in het lichaam komen.

Het is niet bewezen dat aluminium in deodorants kanker veroorzaakt. Maar zelfs na het scheren kan het nog steeds raadzaam zijn om dergelijke producten te gebruiken, zegt de federale overheid voor milieu en natuurbehoud (BUND). De BUND beveelt aan dat u ervoor zorgt dat: "Aluminiumchlorohydraat" wordt vermeld als een ingrediënt - dat is het geval met veel anti-transpiranten. Net na oksels scheren consumenten moet zodanig deodorants verzaken, want dan grotere hoeveelheden aluminium dan de kleinste huidletsels het lichaam kan komen.



Volgens een studie door de Stiftung Warentest, de aluminium inhoud, wat lager is dan vaak wordt aangenomen in veel deodorant sprays. Volgens de accountants kwam, geen van de 24 geteste over de waarde van 7,4 procent producten. BfR was tot nu toe werd aangenomen dat de waarde ligt meestal bij 20 procent, zei het in het tijdschrift "test".

Popular

Recent Posts

Blogarchief