Dun haar, droge hoofdhuid: haarverzorging op hoge leeftijd

Op oudere leeftijd stellen haar en hoofdhuid vaak speciale eisen. Daarom is het nu op een speciaal op maat gemaakte zorg. Even belangrijk is een voedselrijk dieet. grau Grijs haar kan snel een gele tint krijgen. Een verzorging met speciale shampoos en spoelingen helpt dit te voorkomen.

Op oudere leeftijd wordt haar vaak dunner, minder kneedbaar. Soms valt het haar ook vaker uit. Bij vrouwen kan dit te wijten zijn aan het feit dat er minder oestrogeen wordt geproduceerd tijdens de menopauze, wat de haarstructuur kan veranderen.



De haarbollen zijn nu niet zo goed voorzien van voedingsstoffen en krimpen, de Duitse huid en allergie verlichting (DHA) in Bonn met. Bovendien produceert de huid minder talg, waardoor de hoofdhuid soms droog en broos wordt. Daarom is de juiste zorg en voeding belangrijk:



Verzorging: het moet zacht en rijk zijn. Het is het beste om een ​​milde shampoo te kiezen en het haar niet te vaak en niet te heet te wassen. Zodat het grijze haar niet gelig wordt, komt extra verzorging met speciale shampoos en spoelingen in het geding.



Dieet: het haar moet ook van binnenuit worden voorzien van voldoende voedingsstoffen. Belangrijk is vitamine H: het bevordert de ontwikkeling van keratine. En keratine is het hoofdbestanddeel van haar en nagels. Naast fruit en groenten wordt vitamine H ook aangetroffen in runderlever, noten, paddenstoelen, eidooiers en ontbijtgranen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief