BlackBerry kondigt miljoen bestelling

aan De smartphonespecialist Blackberry vecht voor zijn toekomst en heeft zijn aandelenkoers verhoogd met een succesverhaal. Een partner heeft een miljoen apparaten besteld bij het nieuwe besturingssysteem Blackberry 10, dat het Canadese bedrijf woensdag aankondigde.

De smartphonespecialist Blackberry vecht voor zijn toekomst en heeft zijn aandelenkoers verhoogd met een succesverhaal. Een partner heeft een miljoen apparaten besteld bij het nieuwe besturingssysteem Blackberry 10, het Canadese bedrijf dat woensdag werd aangekondigd.



Er waren geen details zoals de naam van de partner. Het is de grootste afzonderlijke bestelling van Blackberry-telefoons, zei het alleen. De aandelen sloten de handel in New York af met een sprong van meer dan acht procent naar $ 15,65.



Blackberry had het afgelopen kwartaal ruim zeven miljoen stuks verkocht. Momenteel probeert het bedrijf, geleid door de voormalige Siemens-manager Thorsten Heins, opnieuw het bezit te krijgen van het nieuwe besturingssysteem Blackberry 10 en nieuwe apparaten. Het marktaandeel van de smartphonepionier was onlangs gedaald tot ongeveer 3,5 procent.



BlackBerry hoopt onder meer zijn zakelijke klanten te overtuigen met een slimme combinatie van werk en privé op de smartphone. Samen met de beveiligingsspecialist Secusmart wil Blackberry de volgende telefoon leveren van bondskanselier Angela Merkel, maar het is nog steeds een concurrent van T-Systems in de race.

Popular

Recent Posts

Blogarchief