Educatieve tips: agressie uiten: wanneer kinderen slaan en knijpen

26.08.2016 Sommige kinderen worden fysiek in ruzies. Dit kan het geval zijn, vooral als ze zich nog niet goed kunnen uitdrukken in termen van taal. Wat kunnen ouders op dit moment het beste doen? of Vaak gaat het om speelgoed: tijdens het gevecht beginnen sommige kinderen te kauwen of te bijten. Ouders moeten dan in elk geval ingrijpen.

Wat is de beste manier voor ouders om hun kind te bijten, te bekrassen of te krabben? In de meeste gevallen zijn kinderen die niet zo ver in hun taalontwikkeling zijn als het andere kind, volgens Dana Urban, coördinator van de online consultatie van de Federale Conferentie voor Educatieve Counseling.



Dan kennen ze elkaar niet in een geschil helpen. Niettemin moeten volwassenen zich noodzakelijkerwijs bemoeien wanneer zij hun eigen zoon of dochter zien starten bij een ander kind.



Het helpt als ouders zichzelf in de schoenen steken en woorden voor de situatie geven: kan het zijn dat je boos was omdat het andere kind je zandkasteel brak? Kinderen kunnen leren praten over gevoelens zoals boos of boos.



Naast empathie moeten ouders ook duidelijk de grenzen aangeven en uitleggen: het is niet gebeten of geslagen, dus je doet anderen pijn. Als oplossing kunnen ouders suggereren dat kinderen naar hen toe komen in geschillen of zich tot hun opvoeders wenden.

Popular

Recent Posts

Blogarchief