Door Fiducia en Saftfarben: kunstwoordenboek op het web

Er zijn vragen waarin zelfs Wikipedia moet passen: wat zijn bijvoorbeeld sapkleuren? En welke rol speelt Fiducia, Latijn voor vertrouwen, in kunst? Voor dergelijke vakspecifieke vragen is er een kunstlexicon in het net. g wie gotik: das kostenlose lexikon auf beyars.com erklärt begriffe aus kunst und kunstgeschichte. (bild: beyars.com) G als gothic: de gratis encyclopedie op beyars. com legt termen uit kunst en kunstgeschiedenis uit. (Afbeelding: beyars. com)

Er zijn vragen waarin zelfs Wikipedia moet passen: wat zijn bijvoorbeeld sapkleuren? En welke rol speelt Fiducia, Latijn voor vertrouwen, in kunst? Voor dergelijke vakspecifieke vragen is er een kunstlexicon in het net.



Voor kunstspecifieke uitdrukkingen zijn er naslagwerken zoals het lexicon van Peter Hartmann. Gebaseerd op een Oostenrijks kunst - en veilingplatform, kan het gratis worden gedownload op www. beyars. com/kunstlexikon.



Van de ongeveer 10.000 inzendingen is bijvoorbeeld Fiducia, een populair motief in de schilderkunst, te vinden. Zij is de personificatie van vertrouwen, meestal afgebeeld als een vrouw met een zeilschip in haar handen. Met de vermelding Saftfarben kun je leren dat dit een oude term is voor organische kleuren zoals indigo. Op http://mobile. beyars. com kan het lexicon ook worden opgeroepen als een smartphone-vriendelijke pagina voor mobiel gebruik.

Popular

Recent Posts

Blogarchief