Google Chrome: verwijder de oude doodle

wen Als een doodle op de startpagina van Google is terechtgekomen, moet de cache worden geleegd.

Google Chrome bevriest soms de doodle. Het royale logo, waarmee een persoon of evenement wordt geëerd, is na de eredag ​​te zien op de startpagina van Google. Het probleem is eenvoudig op te lossen.



Google Chrome presenteert het Google-logo en zoekvak op de startpagina van het tabblad. Als Google een doodle heeft voor deze dag, wordt deze doodle hier ook weergegeven. De advertentie bevriest echter soms: de doodle, die meestal slechts één dag zichtbaar is, wordt vervolgens ook op alle volgende dagen weergegeven.



Zodat de Chrome-browser ook de doodle kan weergeven als de gebruiker momenteel geen internet gebruikt wordt lokaal in de cache opgeslagen op schijf. Deze off-line cache loopt soms vast: de cache lanceert zichzelf niet, ook al is de machine online.



Om het probleem op te lossen, moet de cache worden leeggemaakt. Om dit in Google Chrome te doen, belt u het speciale adres «chrome: // settings / clearBrowserData». Stel de top «Totale periode» in, waaronder u alle vakken kunt wissen behalve «Cache wissen». Als u op «Browsergegevens wissen» klikt, wordt de cache gewist. De volgende keer dat de gebruiker een nieuw tabblad opent, is het normale Google-logo weer zichtbaar.



Meer computertips op het web

Popular

Recent Posts

Blogarchief