Firefox-browser ingeschakeld: meer snelheid en nieuw ontwerp

Nieuw ontwerp, nieuwe functies en meer snelheid: sommige Firefox-gebruikers zijn het al opgevallen. De nieuwe browserversie 57 is hier - en hij heeft het allemaal. Hier is een overzicht van de nieuwe functies. firefox-nutzer können nun webseiten zum späteren lesen speichern. Firefox-gebruikers kunnen nu webpagina's opslaan om later te lezen.

Mozilla heeft de Firefox-browser volledig op zijn kop gezet. De nu uitgebrachte versie 57 (Quantum) heeft een nieuw ontwerp ontvangen en zou volgens de ontwikkelaars een grote sprong in surfsnelheid hebben gemaakt, dankzij een vernieuwde browser-engine.



Het nieuwe ontwerp wordt weerspiegeld in een opnieuw ontworpen gebruikersinterface (Photon) met slanke menubalken en opnieuw ontworpen knoppen en pictogrammen. De eigen Pocket-service is geïntegreerd, met behulp waarvan webpagina's kunnen worden opgeslagen voor later lezen.



Mozilla maakt een harde snit met de extensies: in Firefox 57 werken alleen add-ons die werken op de nieuwe Dok de zogenaamde Webextension-interface. Als ontwikkelaars hun add-ons nog niet hebben gemigreerd, werken hun extensies niet meer.



De nieuwe interface heeft het voordeel dat deze compatibel is met de nieuwe architectuur met meerdere processen van de browser. Dit betekent dat extensies hun eigen computerproces kunnen krijgen, wat de totale werkbelasting versnelt Google-browserconcurrent Chrome werkt al geruime tijd met zo'n architectuur.



Firefox-release



Firefox-toelichting



Over Pocket

Popular

Recent Posts

Blogarchief