Zelfgebakken pap blijft een dag

in de koelkast liggen Als ouders de moeite doen om de babypap zelf te koken, dan zijn ze meestal op voorraad. Bewaar de pap echter niet te lang in de koelkast. Kiemen zouden het voedsel kunnen aanvallen. selbstgekochte Zelfgemaakte pap moet snel worden ingevoerd.

Als ouders de moeite doen om de babypap zelf te koken, hebben ze meestal voldoende voorraad. Bewaar de pap echter niet te lang in de koelkast. Kiemen kunnen het voedsel beïnvloeden.



"In de koelkast blijft het een dag lang hangen in de koudste zone", legt Prof. Claudia Hellmers, verloskundige wetenschapper in het netwerk Gezond in het leven. De koudste plek bevindt zich boven de glasplaat. De pap moet niet lang worden bewaard, omdat schadelijke bacteriën zich zelfs bij lage temperaturen kunnen ontwikkelen. In het vriesvak kan zelfgekookte pap maximaal twee maanden bij min 18 graden Celsius worden bewaard. Het netwerk wordt gefinancierd door het federale ministerie van voeding.



Groente-aardappel-vlees-pap kan bijzonder goed worden ingevroren. Maar zelfs individuele ingrediënten zoals vlees en groenten kunnen in porties worden ingevroren. Geschikte vaten zijn plastic vriezercontainers die goed afsluiten of diepvrieszakken. Ouders kunnen ze vervolgens in een waterbad of voorzichtig in de magnetron opwarmen. Het moet niet worden gekookt om de vitamines te conserveren. Vóór het voeden moeten ouders de temperatuur altijd opnieuw controleren.

Popular

Recent Posts

Blogarchief