Google vertrouwt op Europese startups

di Het hoofdkantoor van Google's startup financier Google Ventures in Mountain View, Verenigde Staten.

Google wil meer investeren in Europese start-ups. Een nieuw fonds van $ 100 miljoen is opgericht, volgens venture financier Google Ventures.



"We geloven dat de Europese start-up scene een enorm potentieel heeft", zei het in een blogpost. Google Ventures is opgericht in 2009 en is nu betrokken bij meer dan 250 bedrijven.



start-up financiers doorgaans beleggen vroeg in ruil voor een belang en hopen voor de winst in een verkoop of beursgang van het bedrijf. Google doet in Europa met het equivalent van ongeveer 73 miljoen euro, een beetje timide tegenover dan andere donoren.



Om de joint venture investeerder Index Ventures zetten, nam deel onder anderen aan de Berlin Music Company SoundCloud en de Franse ridesharing Blablacar, heeft onlangs een nieuwe financiering pot van 400 miljoen euro. En Accel Partners keerde 475 miljoen US dollar. Google Ventures benadrukt tegelijkertijd dat de som met de tijd zou kunnen stijgen, schreef de "Financial Times".



Google Ventures investeerde onder meer in de rij-service Uber en de fabrikant van geneste Nest Thermostats, die uiteindelijk werd overgenomen door het internetbedrijf voor $ 3,2 miljard werd volledig overgenomen. Normaal gesproken is de dochteronderneming echter van plan om op te treden als een neutrale belegger, ongeacht de belangen van de Groep.



Google Blog Entry

Popular

Recent Posts

Blogarchief