Verliefd op de leraar: ouders moeten tolerant zijn

The Pink uitzicht, een eerste verliefdheid: Heel vaak zwermen tieners soms voor een leraar. Experts geven tips over hoe ouders moeten omgaan. e Het is niet zo zeldzaam genoemd dat leerlingen verliefd op een leraar.

Het is een tiener klassieker: een oogje op de leraar of iedereen onbereikbaar. Dit is heel normaal en psychologisch bijna een oefenterrein voor de liefde, zegt Mary Grote Perdekamp. Zij is directeur van online advies aan de federale conferentie voor het opleiden overleg (BKE).



De tiener kan het allemaal daar in de verbeelding doen. Normaal wordt dit nooit gerealiseerd. Ouders moeten daarom kalm en tolerant blijven. En ze kunnen over praten en, bijvoorbeeld, vraag de jonge: Wat vind je zo leuk aan hem of haar te vinden



Ook als het gaat om een ​​leraar die vaak ouders blijft alleen te accepteren - immers kunnen zijn Zet niet gewoon verliefd vallen af. Maar je moet het duidelijk maken: een relatie met de leraar is niet - zelfs niet wettelijk. Ouders leggen ook het perspectief van de leerkracht op het kind het beste uit, zegt Grosse Perdekamp. Bovendien mogen ouders contact niet aanmoedigen - bijvoorbeeld, stuur het kind niet naar de begeleidende groep van de enthousiaste leraar.



Online raadpleging van bke

Popular

Recent Posts

Blogarchief