- bestanden in Windows 8

Je hebt per ongeluk een belangrijk bestand per ongeluk overschreven of verwijderd. Dit is vooral vervelend met documenten of foto's die u dringend nodig hebt. Windows 8 biedt een handige functie voor dergelijke situaties. praktisch Handige functie: de bestandsversiegeschiedenis slaat alle versies van een document op.

Iedereen die een back-up van zijn gegevens maakt met de bestandsgeschiedenis van Windows 8 kan op elk gewenst moment toegang krijgen tot een eerdere versie van het document - en ook verwijderde bestanden reconstrueren.



Open hiervoor het configuratiescherm. Dit wordt gevolgd door klikken op de opties "Systeem en beveiliging" en "Bestandsversiegeschiedenis". Roep in de linkerzijbalk de functie "Persoonlijke bestanden herstellen" op. Vervolgens wordt de inhoud van de laatste back-up weergegeven. Dubbelklik om de map te openen waarin het verwijderde bestand is opgeslagen. Markeer de gewenste bestanden met een muisklik. Als u meerdere items wilt selecteren, houdt u de toets [Ctrl] ingedrukt terwijl u klikt. Vervolgens kunnen de gemarkeerde documenten worden gereconstrueerd door op de grote groene knop hieronder te klikken. Gebruikers kunnen ze vervolgens op hun oorspronkelijke locatie vinden.



Indien nodig kan niet alleen de bestandsversie worden hersteld vanaf de laatste back-up, maar ook vanaf een oudere back-up. Klik hiervoor op de pijl naar links in het venster Herstellen. Op deze manier kunt u kiezen uit de verschillende savepoints.



Meer computertips op internet

Popular

Recent Posts

Blogarchief