Open je ogen op de groepsfoto

Niets is vervelender dan een groepsfoto die veel mensen met gesloten ogen laat zien. Maar amateurfotografen kunnen een truc gebruiken die open ogen belooft.

Niets is vervelender dan een groepsfoto die veel mensen met gesloten ogen laat zien. Amateurfotografen kunnen echter een truc gebruiken die open ogen belooft.



Geen knijperige ogen meer op foto's: vraag de groep om vlak voor de opname hun ogen te sluiten en open ze opnieuw wanneer je drie bent heeft geteld, adviseert de Photo Industry Association. Het is raadzaam om de continu-opnamefunctie te gebruiken als de camera dat biedt.



Stijf en statisch - dit is niet hoe groepsfoto's er uit moeten zien. Levendige shots slagen als de fotograaf zich als een regisseur voor de camera gedraagt, legt de associatie uit. Het beeld wordt interessanter wanneer sommige acteurs ongewone posities innemen. Als alternatief kan de fotograaf de groep op een ongewone locatie fotograferen, bijvoorbeeld in een telefooncel of zelfs in bomen.



Interessante perspectieven ontstaan ​​ook wanneer de groep niet van voren maar van boven of diagonaal beneden wordt gefotografeerd. Voor alle creativiteit echter, is de wet ijzervrij: de groten zijn achter, de kleintjes vooraan en niemand bedekt er nog een.

Popular

Recent Posts

Blogarchief