Van Atari naar Bitcoin: Chronology of the World of Networks 2013

de Het NSA-schandaal maakt golven. De Amerikaanse inlichtingendienst heeft ook telefoongesprekken, e-mails, sms-berichten of chatberichten in Duitsland gemonitord. Foto's: dpa

23.08. Bij Microsoft eindigt een tijdperk: Steve Ballmer al bijna 30 jaar, het lot van de Windows-gigant mede bepaald en sinds 2000 CEO, kondigt de terugtrekking aan. De raad van bestuur wilde een snellere verandering in de softwaregroep.



02.09. Faillissement voor Vodafone: voor een verbluffende 130 miljard dollar verkopen de Britten hun aandelen in de Amerikaanse mobiele gigant Verizon Wireless. De koper van de 45 procent is het moederbedrijf Verizon. Het bedrijf moet in het eerste kwartaal van 2014 worden voltooid.



03.09. De fotopionier Kodak verlaat na meer dan anderhalf jaar de insolventieprocedure. Het drastisch gekrompen bedrijf is nu een specialist in digitaal printen. De traditionele fotodivisie werd in delen afgestoten of gesloten.



03.09. Een voormalig Europees technologieleider wordt ingeslikt door een Amerikaans bedrijf: Microsoft koopt de mobiele-telefoonactiviteit van Nokia met 3,9 miljard euro plus 1,65 miljard voor patentlicenties. Microsoft wil sneller ingehaald worden met Nokia op de smartphonemarkt.



04.10. Hackers breken in bij softwareprovider Adobe en nemen gebruikersnamen en gecodeerde wachtwoordinformatie op. Pas weken later wordt bekend dat 38 miljoen klanten zijn getroffen. Andere online services bieden hun gebruikers ook de mogelijkheid om wachtwoorden te wijzigen.


1 2 3 4 5 Lees verder op een pagina

Popular

Recent Posts

Blogarchief