Nieuwe Coolpix van Nikon werkt met Android

Nikon lanceert een digitale camera met het mobiele Android-besturingssysteem. De 16-megapixel camera Coolpix S800c maakt via Wi-Fi verbinding met internet en kan media-inhoud en apps laden. di De Nikon S800C camera heeft een draadloze internetverbinding.

Nikon lanceert een digitale camera met het Android mobiele besturingssysteem. De 16-megapixel camera Coolpix S800c maakt via Wi-Fi verbinding met internet en kan media-inhoud en apps laden.



Gemaakte opnamen kunnen rechtstreeks met de Coolpix S800c op Facebook of Twitter worden gedeeld of naar een online album worden geüpload, zegt Nikon. Het apparaat kan worden geüpgraded met applicaties, bijvoorbeeld vanuit de Google Play Store. De camera met 10x optische zoom (f / 3.2 tot f / 4.8) en een OLED-aanraakscherm van 8.7 centimeter zal naar verwachting eind september beschikbaar zijn voor ongeveer 400 euro. Android is geïnstalleerd in versie 2.3. Full HD-video legt de 184-grams camera vast met 30 frames per seconde.



Al in januari op de Consumer Electronics Show CES in Las Vegas introduceerde de instant cameraspecialist Polaroid een camera met een Android-systeem. Uitgerust met een gleuf voor een micro-simkaart, kan de Polaroid SC1630 zelfs worden gebruikt voor telefoneren.

Popular

Recent Posts

Blogarchief