Praat eerlijk met kinderen over de diagnose van kanker

De diagnose kanker treft families als een schok. Het is belangrijk om openlijk over de angsten te praten - zelfs met de kinderen. Je wordt niet geholpen als de ziekte verborgen is. ei Een moeilijk gesprek: Ouders moeten met hun kinderen praten over de kanker in het gezin.

De diagnose kanker treft gezinnen als een schok. Het is belangrijk om openlijk over de angsten te praten - zelfs met de kinderen. Ze worden niet geholpen als de ziekte wordt verborgen.



Kanker heeft invloed op het hele gezin. Ouders onderschatten vaak hoe sterk de behoefte van hun kinderen is aan informatie over de ziekte. Vaak proberen moeder of vader een gezonde wereld te behouden en laten daarom hun kinderen in het ongewisse over de diagnose. Maar kinderen voelen de angst, wanhoop en verdriet van hun ouders. Als ze de reden voor deze stemmingen niet weten, komen er diffuse angsten en fantasieën naar voren, volgens het tijdschrift "Psychologie heute" (editie december 2012).



Het is daarom belangrijk om met de kinderen te praten over de ziekte, aankomende therapieën en alledaagse veranderingen. Ook in termen van prognose moeten kinderen eerlijke antwoorden krijgen. Als het te voorzien is dat de patiënt sterft, moeten kinderen er tijdig achter komen zodat ze vaarwel kunnen zeggen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief