Als een paar leren zich te onderscheiden van anderen

De beste vriend komt graag voetbal kijken, de schoonmoeder verwacht regelmatige oproepen: in een relatie is de aanpak van derden vaak niet hetzelfde. Vervolgens wordt het paar gevraagd om tijd van anderen te scheiden.

De beste vriend komt graag langs om voetbal te kijken, de schoonmoeder verwacht regelmatige oproepen: in een relatie is de toenadering van derden vaak niet voor iedereen hetzelfde. Vervolgens wordt het paar gevraagd om tijd van anderen te scheiden.



Paren kunnen snel de eigenaardigheden van vrienden en familieleden in handen krijgen. Ze moeten echter niet hun energie verspillen aan het willen veranderen van anderen: "De focus moet altijd op het paar zijn", zegt Rüdiger Wacker, een gediplomeerd psycholoog in Essen. De wens van de schoonmoeder om dagelijks te bellen, wordt meestal niet met succes bekroond. En discussiëren met de partner over onmogelijke vrienden veroorzaakt alleen meer prikkelbaarheid.



Het zou beter zijn als het stel zou verzamelen en overwegen: "Hoe kunnen we onze relatie met derden differentiëren?" Daartoe zouden beiden er bijvoorbeeld mee kunnen instemmen geen afspraken te maken in het gedeelde appartement zonder de ander te raadplegen. Een gedeelde agenda, waarin beide afspraken kunnen worden geregistreerd, kan helpen, zodat niemand zich overrompeld voelt.

Popular

Recent Posts

Blogarchief