Alleen circumaurale hoofdtelefoons beschermen goed tegen ruis

Omgevingslawaai wordt het best beschermd door oordopjes die het oor volledig omringen. In-het-oor - of oorwaarts gerichte modellen verzwakken het geluid alleen voldoende of voldoende, zo bleek uit een test van Stiftung Warentest.

Omgevingsruis wordt het best beschermd door oortelefoons die het oor volledig omringen. In-het-oor - of oorwaarts gerichte modellen verzwakken het geluid alleen voldoende of voldoende, zo bleek uit een test van Stiftung Warentest. De prijs is geen indicatie voor kwaliteit, zegt Stiftung Warentest. De beste afgesneden een apparaat voor 158 euro voor een model voor 350 euro. Geen van de 13 geteste apparaten behaalde een "zeer goede" algemene score, met slechts vijf beoordelingen van de experts als "goed". Sommige minder goed gewaardeerde hoofdtelefoons kosten maximaal 300 euro.



De testers testten ook een hoofdtelefoon die ruis verminderen door tegenruis. Deze werken met een ingebouwde microfoon die omgevingsgeluid opneemt. Een versterker genereert dan een tegengesteld geluidssignaal. Geluid en tegengeluid heffen elkaar op en externe geluiden worden gedoofd. Aangezien deze techniek het beste werkt bij lage en gemiddelde frequenties, werken de ruisonderdrukkende hoofdtelefoons bijzonder goed op het vliegtuig, in de auto en op het werk. Volgens Stiftung Warentest hebben de storende geluiden de juiste frequentie. Dpa

Popular

Recent Posts

Blogarchief