Harde schijven blijven voorlopig duur

Voorlopig zullen consumenten in 2012 hoge prijzen voor harde schijven blijven verwachten. De overstromingen in Thailand hadden de productie van de apparaten op veel plaatsen beïnvloed en de prijzen duurden duurzaam. Ontspanning is niet in zicht.

Consumenten moeten in 2012 voorlopig blijven verwachten met hoge prijzen voor harde schijven. De overstromingen in Thailand hadden de productie van de apparaten op veel plaatsen beïnvloed en de prijzen duurden duurzaam. Ontspanning is niet in zicht.



Eind 2011 had massale opslag twee keer zo veel gekost als in dezelfde periode vorig jaar, zei Maurice Shahd van IT-brancheorganisatie Bitkom. De reden hiervoor was de Watersnoodramp in Thailand in de herfst, waarna veel productiebedrijven de productie moesten stoppen vanwege overstromingen. Het land produceert wereldwijd meer dan een derde van alle harde schijven.



Totdat de productie goed van start gaat, kan het enige tijd duren, voorspelt Shad: "Knelpunten bij de levering zullen doorgaan tot het eerste of mogelijk het tweede kwartaal van 2012." Het is ook mogelijk dat de prijzen in deze periode blijven stijgen.



De prijs is het gevolg van knelpunten in de levering en dit zijn de klassieke roterende magnetische opslagschijven in alle maten. Notebooks en desktops zijn naar verluidt niet duurder geworden. "De concurrentie tussen fabrikanten op dit gebied is zo groot dat niemand hun producten duurder zal aanbieden", legt de expert uit.

Popular

Recent Posts

Blogarchief