Hallo: Instituut waarschuwt voor zwakke wachtwoordbeveiliging

z Een wachtwoord kan niet te simpel zijn. Hackers kunnen het binnen enkele seconden kraken. Hallo, wachtwoord of een eenvoudige nummerreeks is geen effectieve bescherming tegen gegevensdieven - maar 60 procent van de computergebruikers gebruikt slechts een zeer beperkte selectie van letters of nummerreeksen bij het maken van wachtwoorden, zoals 123456.



Ernaar verwijzen Om uw wachtwoorddag op 1 februari te wijzigen, het Hasso Plattner-instituut in Potsdam en gebruikers opgeroepen om voorzichtiger te zijn. Hackers kunnen dergelijke zwakke toegangsbeveiliging met geautomatiseerde methoden binnen enkele seconden of minuten laten kraken, zegt Christoph Meinel, directeur van het Potsdam Institute. Dat is niet genoeg.



In de afgelopen twee decennia is het wachtwoordbeveiligingsgedrag van gebruikers nauwelijks verbeterd. Net als eerder koos ongeveer de helft van de internetgebruikers hetzelfde of een soortgelijk wachtwoord voor alle pagina's waarvoor aanmelding was vereist, aldus de professor.



In plaats daarvan adviseert de HPI nooit de gebruikersnaam, geboortedatum of andere persoonlijke informatie te gebruiken. Ten minste acht tekens moeten een effectief wachtwoord hebben, waaronder vier soorten spelling, zoals hoofdletters en kleine letters, en letters, cijfers en speciale tekens.



Uw wachtwoorddag wijzigen Blog genaamd Gizmodo.

Popular

Recent Posts

Blogarchief