Afvalbak minder vaak spaart geld

Wie echt afval scheidt, doet niet alleen iets voor het milieu, maar kan ook zijn portemonnee redden. Als de restafvalbak minder vaak geleegd moet worden, bespaart u in sommige gebieden tot € 100, - per jaar. lande Als keukenafval, verpakking, glas en papier altijd in de juiste tonnen landen, is er niet zo veel ander restafval - en moet de restafvalbak minder vaak worden geleegd.

De juiste afvalscheiding kan het huishoudbudget verlichten. Keukenafval, verpakking, afvalglas en papier moeten altijd in de juiste hoeveelheid worden geplaatst. Sindsdien is er niet zo veel ander afval overgebleven, de restafvalbak kan het beste worden ingeruild voor een kleinere of minder vaak geleegd. Dat adviseert het consumenteninitiatief in Berlijn. In sommige regio's van Duitsland zou dit op deze manier tot 100 euro per jaar kunnen besparen, als de vuilophaal slechts om de twee weken over een afvalbak van 120 liter leegloopt. En de kosten voor de biologische afvalbak zijn vaak veel lager dan voor de grijze ton.



Er zijn geen kosten voor de gele bak en de occasionele oude glazen bak omdat de klant al betaalt voor het weggooien van de verpakking bij de aankoop van de goederen. De papierbak wordt soms geleegd zonder kosten of tegen een kleine vergoeding. Verdere tips voor een goede afvalscheiding zijn te vinden in de nieuwe brochure «Verwijdering van afval».



Brochure «Verwijdering van afval» (2,50 euro)

Popular

Recent Posts

Blogarchief