Nieuwe gele doos voor extra grote batterijen

s Zo ziet het nieuwe gele opvangbakje eruit: energiezuinige batterijen en extra grote batterijen en oplaadbare batterijen zijn hier inbegrepen.

Batterijen zijn geen huishoudelijk afval. Veel consumenten dragen ze goed bij de dichtstbijzijnde supermarkt en gooien ze daar in een van de groene dozen. Deze krijgen nu gezelschap - uit een gele doos.



Batterijen moeten worden gerecycled. Ze kunnen in veel supermarkten en speciaalzaken in speciale groene dozen worden gegooid. Vanaf 2014 zal een geel vak worden toegevoegd. Dit is bedoeld voor zogenaamde 'high-energie-accu's die zijn gevonden in een groot aantal high-performance apparaten, zoals laptops en mobiele telefoons.



ook bijzonder grote accu's meer dan 500 gram, zoals boren en tuingereedschap zijn de toekomst in het gele vak, verklaart de Stichting Gezamenlijke inzamelingssysteem (GRS) batterijen. Ze neemt dan recycling van Duitsland voor de accu fabrikanten. Wie onzeker is, in welke doos van de batterijen komen, dient het advies in de winkels of op het containerpark te zoeken.



Gids voor batterijen en accu's (pdf)



Lekkende batterijen mogen niet met blote handen worden aangeraakt. Of deze moeten onmiddellijk grondig worden gewassen. Dit wordt aangegeven door het Federaal Milieuagentschap in Dessau-Roßlau. De vloeistof is meestal elektrolyt. Dit zijn alkaliën of zuren die uitkristalliseren. Ze kunnen goed met water worden verwijderd.

Popular

Recent Posts

Blogarchief