Klee voor geluk - verzorgingstips voor het oudejaarsgeschenk

Vooral aan het begin van het jaar wordt het klaverblad traditioneel geassocieerd met felicitaties. De variant met vier leders moet in een nogal koele ruimte staan ​​en voldoende licht krijgen. Zelfs na de deadline kan de plant nog steeds worden gebruikt. z Oudejaarsavond wordt voornamelijk in de handel aangetroffen als geluksklaver, de vierbladige sorrelsoort Oxalis tetraphylla. De bladeren zijn lichtgroen met bruine zones.

Een klavertje vier moet geluk brengen. Daarom zal de zuring rond de jaarwisseling worden weggegeven. De bladeren zijn lichtgroen met bruine zones. 'S Avonds sluiten ze als paraplu's. Kopers moeten een plant kiezen met korte en sterke bladstelen.



Lange en zachte stengels zijn een teken dat de plant eerder te warm en / of te donker was, informeert de Beierse tuinacademie. Dit gebeurt bijvoorbeeld als de plant naast een verwarming staat. Ook moet je niet reiken naar potten, die buiten in de kou stonden. Omdat de gelukkige klaver niet als winterhard wordt beschouwd. In de kamer krijgt hij een heldere en koele locatie - bijvoorbeeld in een onverwarmde hal.



En in het nieuwe jaar? Vanaf maart - na de eerste - kan de plant in een grotere pot met goed gedraineerde potgrond worden geplaatst en in de open lucht worden getrokken. Of de tuinman geeft haar een beschutte plek op de tuinvloer in de halfschaduw.

Popular

Recent Posts

Blogarchief