Mazda onthult kleine SUV - verkooplancering in juni

de De Mazda CX-3 wordt de tweede SUV in het modellengamma van de Japanse autofabrikant.

De Mazda CX-5 krijgt een klein broertje: als gekrompen SUV is de CX-3 allesbehalve bescheiden. Het is beschikbaar als benzine of diesel en met verplichte high-tech apparatuur.



Op de Motorshow in Los Angeles (openbare dagen: 21 tot 30 november) introduceert de Japanse fabrikant de CX-3. De kleine SUV met 4,28 meter is qua lengte vergelijkbaar met de Opel Mocha en zou vanaf juni volgend jaar bij de dealers moeten zijn. Mazda wil prijzen aankondigen tot het begin van de pre-sale in maart.



Voor de CX-3 zal het, net als voor de nieuwe generatie van de kleine auto Mazda2, veel hightech-opties geven die meestal meer in hogere voertuigklassen liggen gevonden. Deze omvatten bijvoorbeeld LED-koplampen, een head-up display en automatische afstandscontrole. Op motoren is 2,0-liter benzinemotor met 88 kW / 120 pk en 110 kW / 150 pk en een diesel met 1,5 liter en 77 kW / 105 pk om uit te kiezen. Behalve de zwakkere benzine combineert Mazda de motoren met vierwielaandrijving. Een start-stopsysteem is standaard.

Popular

Recent Posts

Blogarchief