Kinderartsen waarschuwen tegen lijm en verf

Ouders willen hun kinderen een goed thuis bieden. Maar als ze worden gerenoveerd, kan de baby nog meer schade aanrichten aan kinderen dan aan het goede. lösungsmittelgas Oplosgassen van verven en lijmen kunnen het risico op allergieën bij kinderen verhogen.

Ouders willen hun kinderen een fijn thuis geven. Maar als ze worden gerenoveerd, kan de baby nog meer schade aanrichten aan kinderen dan aan het goede.



Ouders van jonge kinderen moeten voorzichtig zijn bij het renoveren van hun huis: oplosmiddelen, zoals tapijtlijm of verf, kunnen het risico van hun kinderen om allergisch te worden vergroten. Zei Thomas Lob-Corzilius, Senior Arts in het Christian Children's Hospital Osnabrück, in de aanloop naar het 30e Allergiesymposium van Noord-Duitse kinderartsen (23 en 24 november).



"We weten dat de weg hoe we onze huizen kunnen renoveren, problemen kunnen veroorzaken voor pasgeborenen en kleine kinderen, "zei Lob-Corzilius. Het idee om alles vers en nieuw te maken voor het 'gezinsnestgebouw' in de flat is niet gunstig voor kinderen. Oudere materialen die niet langer uitgassen, zijn beter. Een studie uit Leipzig toonde een paar jaar geleden aan dat kinderen door contact met vluchtige organische stoffen, een zes keer hoger risico om een ​​ei-allergie te krijgen.



Wie wil renoveren, moet ongeveer zo laag mogelijk zijn bij het Federale Milieuagentschap Informeer materialen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief