Vanaf augustus is de zaaitijd voor de reuzenradijs

Radijs is niet echt een grote groente. Maar er is een speciale variëteit die oploopt tot 40 centimeter. Als u het wilt zaaien, moet u op enkele belangrijke details letten. gut, wer gewartet hat: denn so schönen rettich erntet man nur, wenn man den samen erst im august in die erde bringt. Nou, wie heeft er gewacht: want zo'n mooie radijs kan alleen geoogst worden als je het zaad in augustus in de aarde brengt.

Hij is een echte reus: de radijsvarieteit Daikon (Raphanus sativus var. longipinnatus) groeit tot 40 centimeter lang. Vanaf augustus kan de plant die bekend staat als Japanse radijs of winterradijs gezaaid worden, zoals de Duitse Tuinvriendenvereniging (BDG) adviseert.



Te vroeg zaaien voorkomt een goede oogst: Daikon gezaaid voor het einde van juli schiet vaak op en bloeit - zonder de smakelijke raap te vormen. Zoals met elke knolgewas, is een losse grond essentieel voor een goede groei van radijs. Voor de lange daikon moet de tuinbodem losjes worden losgemaakt.



Het zaaien gebeurt in rijen op een afstand van 30 centimeter. Elke 15 centimeter liggen twee tot drie korrels ongeveer 1 centimeter diep in de grond. Wanneer het zaad is opgestaan, zijn de planten gescheiden. De BDG adviseert de casting heel precies te nemen: Radijs heeft behoefte aan een gelijkmatig vochtige grond



voedsel dat je kan mild radijs in welke vorm dan ook - of rauw, ingeblikt, gedroogd of gekookt.. Een tip: Het is de moeite waard om de bladeren


proberen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief