Bandenpunctietoestellen duren niet eeuwig

plattfu&szlig Flatfoot - en dan? Wie geen intact reservewiel in de auto heeft, kan alleen maar hopen op de pechhulp.

Het reservewiel zit opgeborgen in de kofferbak, de reparatieset aan boord - dus automobilisten voelen zich goed voorbereid op een storing. Er is maar één ding om in gedachten te houden: dat de apparatuur slechts een bepaalde levensduur heeft.



Of het nu een bandenreparatieset is of een reservewiel: bij beide varianten zijn automobilisten niet voor altijd voorbereid op de pech. Het afdichtmiddel in de reparatieset kan slecht worden en het reservewiel veroudert ook met de jaren. Vincenzo Lucà van TÜV Süd adviseert daarom om af en toe de toestand van de defecte apparatuur in de koffer te controleren. Als de vervaldatum van de reparatieset wordt overschreden, moet deze worden vervangen. Het reservewiel heeft zijn nut gehad wanneer het rubber broos wordt en scheuren vertoont.



Ik zou na slechts vijf jaar geen volledig reservewiel gebruiken, maar alleen als een smal reservewiel om met de auto naar de volgende werkplaats te rijden om te komen, zegt Lucà. Uiterlijk tien jaar later waren nood - en reservewielen niet meer nodig en moeten ze worden vernieuwd. Onder andere is het koppelschotel in de auto onderhevig aan temperatuurschommelingen.

Popular

Recent Posts

Blogarchief