Spoelwater helpt tegen mosranden op autoruiten

Als het autosmos moet worden schoongemaakt. Vaak groeit het groen op de ramen wanneer de auto in de open lucht is. Dan moeten autobezitters hun toevlucht nemen tot lauw water en wasmiddel. spülwasse Spoelwater helpt bij mos op de autoruiten.

Parkeer auto's vaak onder de open lucht, het is slechts een kwestie van tijd voordat er mos opgroeit op de rubberen afdichtingen aan de onderkant van de zijruiten. Dit ziet er vies uit en maakt de zogenaamde mangaten op de lange duur ziek. "De groene randen gaan goed met lauw water in de kleine wasmiddel komt en verwijderen van een zachte nagelborstel", zegt Markus Herrmann van de Duitse Vereniging voor voertuig voorbereiding (BFA) in Bonn. De zijruiten lagere volledig. "Brush zachtjes, niet geschilderd organen en wrijf opgeloste vuil af en toe met een zachte doek," zei de BFA president adviseert.



Post-behandeling van het venster zeehonden met talkpoeder of Talkumstift onderhoudt het materiaal en voorkomt dat te snel nieuwe mos groeit, zegt Herrmann. «Het regelmatig reinigen en onderhouden van de mangaten is belangrijk omdat anders de zijruiten krassen en piepen wanneer ze openen en sluiten.»

Popular

Recent Posts

Blogarchief