Stuurprogramma's van e-cars ontbreken nog oplaadopties

De batterijlading is voldoende voor de meeste routes, maar er is een gebrek aan laadstations: een studie wees uit dat voor het dagelijks gebruik van elektrische auto's nog steeds de juiste oplaadopties ontbreken. meh Meer dan de helft van de testers heeft de wens geuit voor meer laadopties voor hun e-auto.

De batterijlading is voldoende voor de meeste routes, maar er is een tekort aan laadstations: een studie wees uit dat voor het dagelijks gebruik van e-auto's nog steeds de juiste oplaadopties ontbreken.



De Ruhr-Universität Bochum onderzocht het rijgedrag en de tevredenheid van testpersonen met elektrische voertuigen: hiervoor leverde het 70 testpersonen minimaal een week lang een e-auto. Voor de meerderheid van de testers (95 procent) diende het elektrische voertuig gedurende deze tijd als het belangrijkste vervoermiddel.



Meer dan de helft van de testers (54 procent) gaf aan dat ze meer oplaadopties wilden. Nog vóór de test hadden de testpersonen twijfels met het oog - en voelden ze zich achteraf bevestigd. Volgens de universiteit zijn zorgen over de batterijlevensduur in het dagelijks leven echter van weinig belang: het grootste deel (80 procent) van de afgelegde routes was korter dan vijf kilometer in de test - één acculading is voldoende voor ongeveer 100 kilometer.

Popular

Recent Posts

Blogarchief