Hoe verlos je de woelmuizen

Tegen woelmuizen in de tuin vallen zijn nog steeds de beste manier. Waar het op te zetten en wat is de beste lokt het ongedierte ervaren tuiniers in de volgende tekst.

tegen woelmuizen in de tuin vallen zijn nog steeds de beste manier. Waar het op te zetten en wat is de beste lokt het ongedierte ervaren tuiniers in de volgende tekst.



In vergelijking met andere methoden voor de bestrijding woelmuizen vallen zijn het meest effectief, de Kamer van Landbouw van de deelstaat Noordrijn-Westfalen vertelt, Münster. De daling was bijzonder geschikt voor Wühlmäusejagd. De dieren lijden in deze tijd van het jaar aan voedselgebrek en nemen daarom aas heel goed.



Vóór de valstrik beveelt de kamer een zogenaamde Verwühlprobe aan. Dit kan verwarring met de mol voorkomen, die onder bescherming staat. In het monster wordt de grond langs een verdachte heuvel afgetast op cirkelvormige sporen met een staaf. Als een versnelling wordt geraakt, zakt de stok weg. Met een schop kan het gangpad nu worden belicht en kan een val worden ingevoegd.



Als aas kun je een stuk bleekselderij of wortel aanbieden. De dieren eten in principe wortels van jonge struiken, maar ook bloembollen en wortel - en knolgroenten. Tuinders zien het voer meestal te laat: in de herfst geplante bomen of struiken ontkiemen niet in het voorjaar, bolbloemen laten geen bloemen zien.

Popular

Recent Posts

Blogarchief