Rimpels bestrijden - Nieuwe ijzers maken veel hete lucht

mi Met veel stoom kunnen de ijzeren rimpels in het shirt sneller en gemakkelijker worden gladgestreken.

Dat stukje huishouden werkt niet vanzelf. Vooral strijken wordt door velen gehaat: het kost veel tijd en aan het einde van de was is het nog steeds verkreukeld. Nieuwe apparatuur belooft snel en eenvoudig succes.



De was wordt opgestapeld tot in de bergen en je hebt geen tijd, maar bovenal geen zin om te strijken. Maar er is goed nieuws: in de strijd tegen de rimpels in blouse, shirt en broek hebben de fabrikanten apparaten op de markt gebracht die het strijken toch vergemakkelijken. Veel stoom zal rimpels en rimpels sneller versnellen. Strijken met slechts één instelling elimineert ook de noodzaak om het wasgoed voor te sorteren, voorkomt het plakken van hittegevoelige onderdelen aan de zoolplaat en voorkomt brandplekken. Dankzij de automatische uitschakeling is het gevaar voor brand vrijwel uitgesloten.



Bij het strijken van wasgoed wordt tegenwoordig bijna altijd stoom gebruikt. Voor goede resultaten geldt hier: veel helpt veel, vond de Stiftung Warentest (tijdschrift "test", nummer 12/2012). De hete wolk brengt vocht in het weefsel, de vezels zwellen op en vormen gemakkelijker. Omdat stoomstrijkijzers veel meer stoom produceerden in de test, zijn ze duidelijk superieur aan klassieke stoomstrijkijzers.


1 2 3 4 Lees op één pagina

Popular

Recent Posts

Blogarchief