Bloemlelies houden ervan strak in de pot

Sierlelies hebben niet veel ruimte in de pot nodig. Ze willen hun gedrongen wortels graag samen duwen. Hobby-tuiniers kunnen zo kalm zijn als het strak in de pot zit - de planten hoeven niet meteen te worden verpot. di De lelies bloeien in september.

Hoe beter sierlelies er doorheen geroeid zijn, hoe luxer de bloei zal zijn, legt het Zentralverband Gartenbau in Bonn uit. Het kan dus een beetje krap in de pot zijn.



Kortom, de lelie (Agapanthus praecox) heeft niet zoveel verzorging nodig. De beste die ze gedijt, volgens de informatie in een volle zon, warme locatie. Maar zelfs gedeeltelijke schaduw tolereert hen. Vanaf september is de bloei voorbij en ontwikkelt de plant zijn zaden. Dan krijgt het maar spaarzaam water, geen kunstmest meer. In de winter zet de lelie haar bloemen al voor het volgende jaar. Een koele, vorstvrije locatie is dan ideaal voor hen, de plant droogt misschien niet volledig uit.



De blauwe of witte bolvormige bloeiwijzen zijn vergelijkbaar in hun volheid en uiterlijk van de sierui. Een plant kan tot 200 afzonderlijke bloemen vormen, zittend op de maximaal 1,40 meter hoge, stevige stengels. Zelfs in de barokperiode waren de lelies op de terrassen van koninklijke en koninklijke huizen erg populair. Het komt eigenlijk uit Zuid-Afrika.

Popular

Recent Posts

Blogarchief