Buur hoeft geen verblinding van het zonnestelsel

te accepteren Hoewel zonnesystemen milieuvriendelijk zijn, kunnen ze ook de ergernis van buren aantrekken. Als de zon op hem schijnt vanwege de plant, heeft hij de mogelijkheid om zich ertegen te verdedigen. solaranlagen-besitzer sollten darauf achten, dass der alltag der nachbarn nicht durch blendwirkungen beeinträchtigt wird. Eigenaars van zonnesystemen moeten ervoor zorgen dat het dagelijks leven van hun buren niet wordt beïnvloed door verblinding.

Als een zonnestelsel de buren verbergt, hoeft dit niet per se dit te accepteren. Bij het bepalen van deze vraag, maakt het niet zoveel uit of een fotovoltaïsch systeem gebruikelijk is in de lokale omgeving. De doorslaggevende factor is het glare-effect dat daadwerkelijk uit het systeem komt.



In één zaak voor het Düsseldorf Regional Regional Court had een eigenaar een fotovoltaïsch systeem op zijn dak geïnstalleerd. Het dak van het huis was echter ongewoon hellend. Het resultaat: op het aangrenzende terrein was er veel verblinding.



De buurman moest niet alleen zijn naar de zon gerichte ramen volledig beschaduwen, maar hij kon ook gedeeltelijk zijn terras niet meer gebruiken. De eigenaar hield ertegen: zijn fabriek was gebruikelijk.



Dat werd niet opgevolgd door de rechtbank: de inmenging was duidelijk vastgesteld door een expert. Het bezwaar, de plant is gebruikelijk, hier niet bereiken. Omdat het in dit specifieke geval afhangt van de grote verblinding.



De eigenaar moet daarom passende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de buurman niet langer wordt verblind door zijn systeem (Az.:I-9 U 35/17 ). Het tijdschrift NJW-Spezial rapporteert over de zaak (nummer 17, 2017).

Popular

Recent Posts

Blogarchief