Versnipperde bladeren voordat gecomposteerd wordt

lau Bladeren uit de tuin zijn zeer geschikt voor compostering, maar hobbyduinders moeten eerst de bladeren versnipperen.

Gebladerte is ideaal als basis voor composteren. Niet alle bladeren rotten echter met dezelfde snelheid. Hobby-tuinders zullen er daarom goed aan doen het gebladerte van tevoren te versnipperen.



Het loof van sommige bomen is slechts langzaam aan het vervallen. Deze omvatten eiken, platanen en walnootbomen, legt Michael Dreisvogt, hoofd van de Arboretum Park Härle Foundation in Bonn, uit. "Op een droge locatie kan het twee tot drie jaar duren voordat de bladeren in dit bos humus worden." Hobbytuiniers zouden deze bladeren daarom niet alleen in de herfst aan de compost moeten geven, maar ze vooraf verpulveren.



De expert adviseert om de bladeren in stapels of stapels te verzamelen en deze vervolgens met een grasmaaier te laten rijden. Op de compost moeten de geraspte bladeren worden gemengd met ander tuinafval. Leaf stofzuigers die vaak kan hakken, Three Vogt is van cruciaal belang: "Je hebt het grote nadeel dat veel dieren zullen worden gedood." De snelle aanzuiging van lucht neemt toe met het gebladerte en kleine wezens zoals kevers, spinnen, duizendpoten, pissebedden en amfibieën tot

Hoe snel rottende bladeren, hangt af van de celstructuur en de inhoud van looizuur. De dünnzellige bladeren van linden of haagbeuk zo rot sneller: Het is al eind november tot begin december verrot en omgezet in humus volgende lente


.

Popular

Recent Posts

Blogarchief