Om belasting te besparen: verhuurders moeten de renovatiestatus controleren

lasse Laat eigenaren vóór het einde van het jaar renovatiewerkzaamheden aan hun huis uitvoeren, ze kunnen de kosten van belasting in 2014 claimen.

De inkomsten uit onroerende leases moeten worden belast - dit kan zeker sommige eigenaars treffen. Het is het beste om vóór het einde van het jaar in het gebouw te investeren om te profiteren van een belastingvoordeel.



Eigenaren moeten controleren of hun gehuurde pand een renovatie ondergaan. "Onder bepaalde omstandigheden is het zinvol om later dit jaar nog werk te doen", adviseert Erich Nöll van de federale vereniging van loonbelastingassociaties in Berlijn. "De uitgaven kunnen dan in 2014 worden afgetrokken van de belasting als inkomstengerelateerde uitgaven."



Als u het pand nog maar drie jaar geleden hebt gekocht, moet u controleren of de renovatie nog enige tijd in beslag neemt. Immers, wie voert grote renovaties binnen de eerste drie jaar na de aankoop van een woning, kan niet aftrekken van de kosten van de renovatie kan direct aan de controle. In plaats daarvan, de kosten moeten worden verantwoord als de kosten van het pand en afgeschreven over de gebruiksduur.



Dit is het geval als de kosten van de reparatie en modernisering binnen de eerste drie jaar na aankoop van het gebouw meer dan 15 procent van de kosten. "Voorzichtigheid is raadzaam bij het berekenen van het marginale bedrag, omdat de acquisitiekosten moeten worden afgetrokken van de evenredige kosten van grond," zegt Nöll.

Popular

Recent Posts

Blogarchief