Gebrek aan woningverkopen verborgen, wat nu?

Gebreken mogen niet worden verborgen in transacties in onroerend goed. Omdat dat kwaadaardig is. In dergelijke gevallen moeten verkopers er rekening mee houden dat het bedrijf wordt teruggedraaid. we Wie een huis verkoopt, mag geen gebreken verbergen.

Thuisverkopers moeten eerlijk zijn. Met andere woorden, iedereen die bewust gebreken verbergt, handelt kwaadwillig.



In dit geval hebben kopers het recht om de transactie te annuleren, volgens het Brandenburgs hoger regionaal hof (Az.:5 U 34/14), zoals de Journal NJW-Spezial (editie 24, 2016) rapporten. Dit geldt ook als de verkoper het defect wil verhelpen.



In het onderhavige geval had een man een vrijstaand huis gekocht. De verkoper had het gebouw gebouwd. Hij was echter afgeweken van de verleende bouwvergunning. Dus, onder andere, de kelder was groter dan goedgekeurd. Hij heeft de koper dat niet verteld. Toen hij kort na de aankoop vocht in de kelder ontdekte, vloog de duizeligheid op. De koper trok zich terug en wilde zijn geld terug.



Met succes: het gebouw is defect, was de hogere regionale rechtbank. Dat de goedkeuringen ontbraken, de verkoper opzettelijk verzwegen en frauduleus handelde. Daarom moet het bedrijf worden teruggedraaid. Het feit dat de bouwinspectie met terugwerkende kracht instemt met de goedkeuring, als alle documenten vervolgens worden gearchiveerd, verandert hier niets aan. Want als het echt goedkeurt na het onderzoeken van de documenten, is het niet beveiligd.

Popular

Recent Posts

Blogarchief