Ga niet staan ​​op de vluchtstrook tijdens hevige regen

Als automobilisten verrast worden door hevige regen, moeten ze hun rijstijl aanpassen aan de weersomstandigheden. Vooral: naar beneden van het gas. Waar moet rekening mee worden gehouden, legt een TÜV-expert uit. be Bij hevige regen is het soms nauwelijks mogelijk om door te gaan. Maar automobilisten moeten niet alleen op de vlucht blijven.

In het geval van plotselinge zware regenval, moeten automobilisten zeker vertragen. Op de snelweg gaan ze idealiter verder met ingeschakelde alarmlichten en zijn gebaseerd op de vluchtstrook, adviseert de TÜV Rheinland.



Maar nooit stoppen bij de moeilijke schouder is levensbedreigend, zegt TÜV-deskundige Hans-Ulrich Sander. De beste manier om de volgende afslag of een parkeerplaats te rijden. Motorrijders zoeken zo snel mogelijk een schuilplaats en wachten op de wolkbreuk.



Vooral in het voorjaar is regen gevaarlijk, omdat de natte weg extreem glad kan zijn door pollen. Anderzijds dreigt volgens TÜV Rheinland aquaplaning: de banden zwemmen en komen niet in contact met de weg. De auto kan dan niet sturen of remmen, legt Sander uit. Rem dan niet hard, maar los en laat rollen om snelheid te maken.

Popular

Recent Posts

Blogarchief