De tuin in januari: snij en plaats op vorstvrije dagen

ei Een beetje sneeuw tolereren los van de takken en bladeren. maar zijn dik pak op de planten, moeten tuinders ze te verwijderen.

Berlijn (dpa / TMN) - Tuinieren in januari? Is er echt iets mee te maken? En of :. Op vorstvrije, zonnige dagen kunnen tuinders bloembedden bereiden en snijd struiken en fruitbomen vrij reeds



Wat kan doen in zijn bedden van tuinliefhebbers in januari, afhankelijk van het weer, is er vorst, het kan nauwelijks iets doen. Als de temperaturen, maar boven nul, en lijkt nog steeds, de zon, de hobby tuinders moeten warm te kleden en uit te gaan. "Ik dan beginnen af ​​te sluiten trim de vaste planten die niet langer ziet er prachtig uit, of grassen die uit elkaar langzaam te vallen", zegt Isabelle Van Groeningen van het Royal Garden Academy in Berlijn-Dahlem.



Veel struiken en fruitbomen kan krijgt een snede. Echter, de tuin expert adviseert voorzichtig: u moet dit werk alleen doen met milde temperaturen. Bij bitter koude temperaturen kunnen de planten geen wonden sluiten. En dus hebben ziekteverwekkers een gemakkelijk moment om door te dringen en de planten te verzwakken - terwijl de winter er al is. Hobby-tuiniers moeten er ook bij harde vorst op letten geen planten te breken of erop te stappen in de bloembedden. Ze zijn vrij gevoelig voor koude temperaturen.


1 2 3 Lees op één pagina

Popular

Recent Posts

Blogarchief