Ondanks de verwarming te koud: controleer de isolatie van het gebouw

De voeten blijven koud, hoewel de verwarming op volle snelheid draait? Misschien is het gebouw of het appartement dan niet voldoende geïsoleerd. Een specialist kan helpen om de beste isolatiemethode voor de woonsituatie te vinden. is Als het appartement ondanks verwarming te koud is, is het ook belangrijk om bijvoorbeeld te controleren of het gebouw goed geïsoleerd en goed geïsoleerd is.

Slechte isolatie van het gebouw kan het binnenshuis ondanks lopende verwarming te koud houden. Als huiseigenaren besluiten om de isolatie te moderniseren, moet eerst worden verduidelijkt of dakisolatie, kelderisolatie of gevelisolatie zinvol is.



Dit is de mening van het Duitse Energieagentschap (dena). Dan is de beslissing van het type isolatie aan: bij het isoleren van de wanden van buitenaf, is er ongeveer het zogenaamde thermische isolatiecomposietsysteem. Hier komt eerst isolerend materiaal op de muur, dan is het gepleisterd. Minerale wol, polystyreen of houtvezels kunnen bijvoorbeeld als materiaal worden beschouwd.



Een alternatief is om de buitenmuren te voorzien van een vliesgevel. Hier is een bekleding - bijvoorbeeld gemaakt van hout - aan de muur bevestigd met een onderbouw. In de tussenruimtes komt dan het isolatiemateriaal. In sommige gevallen wordt ook binnenisolatie aanbevolen voor een historische gevel. Huiseigenaren kunnen het beste worden geadviseerd hulp te zoeken bij een neutrale professional als ze denken dat hun huis niet voldoende is geïsoleerd.



Moderniseringsadvies

Popular

Recent Posts

Blogarchief