Zorg alleen voor eigen stroomkabels met toestemming

Als huurders extra stopcontacten willen installeren of stroomkabels willen leggen, moeten ze eerst hun huisbaas om toestemming vragen. Omdat de structuur van het gebouw en de kenmerken van het stroomdistributienetwerk in aanmerking moeten worden genomen. mieter brauchen die erlaubnis des vermieters, wenn sie beispielsweise zusätzliche steckdosen oder lichtschalter installieren wollen. Huurders hebben toestemming van de verhuurder nodig, bijvoorbeeld als ze extra stopcontacten of lichtschakelaars willen installeren.

In oude appartementen komt de bestaande elektrische installatie niet altijd overeen met de individuele behoeften van de huurder. Wie heeft er extra stopcontacten, lichtschakelaars of lichtschakelaars, maar je moet toestemming van de eigenaar te krijgen.



kabel onder gips dienen te worden vastgesteld, is dit een ingreep in de bouwconstructie wordt. Hiervoor moet de toestemming van de verhuurder is altijd nodig, legt de vereniging van eigenaren thuisbasis van Duitsland.



Maar zelfs als de kabels boven de pleister aan te leggen, de verhuurder van tevoren moet worden gevraagd. Omdat met name in oude gebouwen extra stopcontacten of aansluitingen kunnen leiden tot overbelasting van het interne stroomdistributienetwerk. De verhuurder kan zijn toestemming afhankelijk maken van de huurder voor een latere sloopbetaling een extra aanbetaling. Een vereiste voor extra stopcontacten bestaat alleen in uitzonderlijke gevallen, als de bestaande installatie onder de gebruikelijke norm voor vergelijkbare woningen valt.



Belangrijk: Zelfs als de toestemming van de verhuurder bestaat, moet het elektrische werk worden gedaan door gespecialiseerde bedrijven. Ongepaste zelfinstallatie betekent een gevaar voor de huurder en de andere bewoners van het huis. Als dit schade zou veroorzaken of een brand zou veroorzaken, is de huurder aansprakelijk

Popular

Recent Posts

Blogarchief