Op het verkeerde been: Toyota Setsuna gemaakt van hernieuwbaar materiaal

Een ontwerpstudie van Toyota toont aan dat auto's ook kunnen worden gebouwd op basis van hernieuwbare grondstoffen. De Japanse fabrikant heeft nu een roadster gemaakt van hout. di De carrosserie van de Setuna was grotendeels gemaakt van hout zonder schroeven en spijkers.

Toyota is op het verkeerde been - tenminste tijdens de Milan Design Week. Op de kunsttentoonstelling zal de Japanse fabrikant het designstudie Setsuna van 12 tot 17 april laten zien. Hun lichaam was grotendeels van hout gemaakt.



Met de 3,03 meter lange tweezitter willen de Japanners niet alleen het gebruik van hernieuwbare bronnen promoten, maar ook de auto een eigen karakter geven. Omdat, afhankelijk van de zorg en weersomstandigheden, het lichaam gemaakt zonder traditionele spijkers en schroeven anders zal verouderen en daarom onderscheidend wordt, leggen de ontwerpers uit.



Omdat je wat geduld nodig hebt, hebben de ontwikkelaars een balie in de cockpit gebouwd, die is ontworpen voor 100 jaar en meet de tijd over generaties. Hoewel de set-up van de Setsuna bijna historische precedenten kent, is de technologie onder het hout actueel: de houten roadster wordt aangedreven door een elektromotor.

Popular

Recent Posts

Blogarchief