Meerjarige planten delen op bewolkte dag

Als vaste planten niet zo goed groeien, moeten ze worden gedeeld. Hobbytuiniers moeten aandacht besteden aan het weer. Bewolkte dagen zijn hier beter voor. staude Vaste planten kunnen worden gedeeld met krachtige baanbrekende. Vaste planten moeten op een bewolkte dag worden gedeeld. Als het bewolkt is, drogen de uitgegraven planten minder uit, legt Martin Becker van de Bund deutscher Staudengärtner (BdS) in Bonn uit. Terug in de aarde zullen ze weer beter worden. Afhankelijk van het soort delen om de drie tot zes jaar is het logisch. Tekenen zijn dat het hout niet meer zo stabiel is, minder bloemen of gewoon een zwak effect heeft.



De hobbytuinman moet dringend handelen als de plant van binnen naar buiten werkt. Dit betekent dat het droge en bruine vlekken vormt. Maar zelfs als de vaste plant simpelweg te groot is geworden en andere planten laat groeien, kan deze worden verkleind.



De beste tijd om lentebloemen te delen, is in het komende najaar, zegt de meerjarige tuinman uit Dinslaken. Omdat ze in het voorjaar hun kracht nodig hebben om te bloeien. Zomer - en herfstbloeiende heesters worden echter het beste in de lente verwerkt. Maar er is één uitzondering: de weide iris (Iris sibirica) bloeit in mei en juni, maar moet direct na de bloei in augustus worden gesplitst.

Popular

Recent Posts

Blogarchief