Hoog waardeverlies in elektrische auto's

Het marktaandeel van elektrische auto's is op dit moment nog steeds te verwaarlozen en zal waarschijnlijk op zijn vroegst in 2015 de grens van één procent in de wereldwijde voertuigmarkt bereiken. Vooral vlootexploitanten die geïnteresseerd zijn in de structuur van de inventaris, de vraag hoe het verlies van waarde zich zou kunnen ontwikkelen.

Het marktaandeel van elektrische auto's is momenteel nog steeds te verwaarlozen en zal waarschijnlijk ten minste het 1-procentpunt in de wereldwijde voertuigmarkt bereiken in 2015. Vooral vlootexploitanten die geïnteresseerd zijn in de structuur van de inventaris, de vraag hoe het verlies van waarde zich zou kunnen ontwikkelen.



Studies van de Auto beoordelaar Schwacke de afschrijving van conventionele voertuigen in het middensegment na 36 maanden en jaren 30.000 kilometer gemiddeld ongeveer 45 procent. Voor elektrische voertuigen, verwacht de onderneming een aanzienlijk grotere verliezen die aanzienlijk al invloed toe te schrijven aan hogere prijzen lijst voor nieuwe.



In een rekenvoorbeeld een Citroën C-Zero is op de netto prijs af-fabriek van 29 550 euro voor 36 maanden en een jaar, op slechts 10 000 km kilometers dan slechts 11.820 euro waarde, een verlies van 17 730 euro of 60 procent. Hoewel het benzinemotorvergelijkingsmodel C1 1.0 na deze tijd 63 procent van zijn waarde heeft verloren, is de korting, vanwege de netto catalogusprijs van 8672 euro, slechts 5463 euro. sps

Popular

Recent Posts

Blogarchief