Prijsgaranties bieden niet altijd bescherming tegen hogere elektriciteitskosten

Zelfs als het woord 'garantie' iets anders overbrengt: zelfs met de meeste aangeboden prijsgaranties voor elektriciteit kunnen de kosten stijgen. De klant helpt meestal een vergelijking van providers. nu Alleen uitgebreide prijsgaranties beschermen elektriciteitskosten tegen stijgende belastingen of heffingen.

Zelfs als het woord 'garantie' iets anders uitstraalt: zelfs bij de meeste aangeboden prijsgaranties voor elektriciteit kunnen de kosten stijgen. Een vergelijking van de providers helpt de klant meestal.



Een prijsgarantie biedt niet automatisch bescherming tegen hogere elektriciteitskosten. Vaak wordt alleen de elektriciteitsprijs gedekt door een dergelijke beperkte garantie, verklaart het vergelijkingsportaal Toptarif uit Berlijn. Klanten zijn niet beschermd in het geval van veranderingen in belastingen en invoerrechten.



Zelfs met een energieprijsgarantie kunnen klanten stijgende elektriciteitskosten verwachten. Omdat deze garantie alleen betrekking heeft op de inkoopkosten. Alleen uitgebreide prijsgaranties bevriezen het huidige prijsniveau gedurende ten minste twaalf maanden en beschermen zo tegen hogere inkoopkosten, netwerkkosten en toenemende belastingen en heffingen.



De meest voorkomende zijn volgens Toptarif beperkte prijsgaranties. In de 100 grootste Duitse steden zijn er gemiddeld 47 aanbieders met bijbehorende tarieven. Er zijn veel minder keuzes voor energieprijsgaranties. Hier zijn ongeveer een dozijn providers. Met uitgebreide prijsgaranties kunnen klanten gemiddeld kiezen uit 11 providers.

Popular

Recent Posts

Blogarchief