Zonder chemie: reinigen met soda, azijn en Co

Ramen, vloeren en oppervlakken kunnen zonder chemicaliën schijnen. Dit wordt mogelijk gemaakt door natriumcarbonaat, azijn en citroenzuur te bakken. Hieruit kunt u eenvoudig wasmiddel produceren. essig als putzmittel kann man mit zitronenschalen versetzen. das nimmt den stechenden geruch. Je kunt azijn gebruiken als reinigingsmiddel met citroenschil. Dat heeft de stekende geur nodig.

Frisdrank, azijn en citroenzuur zijn geschikt voor reiniging - en zonder chemicaliën. Een klein overzicht laat zien welke mix voor welke kan worden gebruikt.



- venster en vetvlekken: Een mengsel van water en ook wel soda doek reinigt ramen, de werking uitgelegd De schuilplaats. Het mengsel wordt verdeeld naar de spray op het glas en vervolgens gedroogd, de disc met een doek of krantenpapier. Een mengsel van soda en water verwijdert ook hardnekkige vetvlekken op oppervlakken



- werkoppervlakken Als soda in de verhouding 1: zet in azijnwater 1 kunnen dus goed zuurbestendige vloeren of werkbladen schoon.. Soda is beschikbaar in poedervorm bijvoorbeeld in de farmaceutische industrie.



- Kalk: Azijn is een goede kalkreiniger. Zijn stekende geur kan worden gecompenseerd met citroen of sinaasappelschillen. De actie Das sicher Haus in Hamburg adviseert. Door de schalen toe te voegen, wordt de azijn voor vele oppervlakken een geurige reiniger. Een alternatief is citroenzuur, dat een vergelijkbaar effect heeft als het minder krachtig en meer geurloos is dan azijn.

Popular

Recent Posts

Blogarchief