Schaalconstructie in de winter beschermen

In de winter rusten de meeste bouwplaatsen. Maar voordat dat gebeurt, is er nog een belangrijke taak: de schaal beschermen tegen schade. Dit is de verantwoordelijkheid van de bouwbedrijven, maar de bouwer moet het werk beheersen. is Wanneer de winter aanbreekt, moet de schaal worden beschermd tegen vorst.

De meeste bouwplaatsen liggen in de winter. Maar voordat dat gebeurt, is er nog een belangrijke taak: de schaal beschermen tegen schade. Dit is de verantwoordelijkheid van de bouwbedrijven, maar de bouwer moet het werk beheersen.



Bouwbedrijven zijn verplicht om de schaal in de winter te beschermen tegen schade. Maar ook bouwers moeten het in de gaten houden, adviseert Hildegard Brunner, landmeter van de Vereniging van particuliere bouwers (VPB) in Landshut in Beieren. In geval van twijfel moeten ze de film op risico afsluiten en klagen met stenen of planken.



Als het dak nog steeds ontbreekt, moeten aannemers de open uitsparing van de keldertrap sluiten met de film en de bovenranden van de muren bedekken. De stenen kunnen springen als ze wekenlang water opnemen en dan bevriezen. Schachten en openingen die open blijven voor water - en verwarmingsbuizen moeten ook goed gesloten zijn.



Als regen en smeltwater de kelder bereiken, kan zich schimmel vormen. Daarom moeten water en sneeuw worden verwijderd met emmers en emmers, adviseert de VPB. Als er al een dak is, moeten dakconstructeurs dakluiken en raamopeningen sluiten.

Popular

Recent Posts

Blogarchief