Reinig vazen ​​na gebruik

Na ongeveer drie dagen hangen snijbloemen hun hoofd. Dat kan te wijten zijn aan een gebrek aan hygiëne in de vaas, zegt Peter Botz, directeur van de vereniging van Duitse tuincentra in Ringen, Rijnland-Palts. so schön der anblick ist - im blumenwasser bilden sich bakterien. deshalb sollte sie nach der benutzung gereinigt werden. (bild: dpa/tmn) Zo mooi als het zicht is - bacteriën vormen zich in het bloemenwater. Daarom moet het na gebruik worden gereinigd. (Afbeelding: dpa / tmn)

Na ongeveer drie dagen hangen snijbloemen hun hoofd. Dit kan te wijten zijn aan slechte hygiëne in de vaas, zegt Peter Botz, directeur van de Vereniging van Duitse Garden Center in County ringen in Rijnland-Palts.



oudbakken bloem water is de ideale voedingsbodem voor bacteriën van alle soorten, zegt Peter Botz, Dit geldt vooral wanneer de vaas is in de zon en het water was een paar dagen niet veranderd. Na elk gebruik, de vaas moet daarom grondig worden gereinigd, omdat anders de bacteriën uit de oude bloem water migreren naar de nieuwe struisvogel, de tuin expert adviseert.



Afhankelijk van de grootte en het materiaal kan het vat ruimte in de vaatwasser vinden. Soms is het echter voldoende om de borstel te gebruiken om het oppervlak aan te pakken. Voor vazen ​​met zeer dunne halzen, waar geen borstel in komt, beveelt Botz een huisremedie aan: gezout azijnwater of citroenzuur. Dan moet de vaas goed worden uitgespoeld. De cruciale factor voor hygiëne is echter altijd de watertemperatuur: boven 60 ° C moet het zeker warm zijn.

Popular

Recent Posts

Blogarchief