Pauze in de tunnel: alarm gaat aan en gebruik SOS-systeem

Een storing in de tunnel is de nachtmerrie van iedere automobilist. Door de duisternis dreigt groter gevaar dan op andere wegen. Maar hoe zich te gedragen in geval van nood toch? we Wie lijdt aan een breuk in een tunnel, moet u de SOS-systeem te gebruiken. Dan de locatie kan bepalen.

alarmlichten aan, rijden nood lay en na het stoppen van de motor - deze drie stappen te nemen in geval van storing in de tunnel. Het adviseert de TÜV Rheinland.



Met meer dan gestreept veiligheidsvest bestuurder vervolgens de gevarendriehoek en gebruik de SOS-systemen van de tunnel. Omdat ze automatisch de positie kunnen herkennen van mensen die hulp zoeken. Sommige van deze noodoproeppunten zijn ook gekoppeld aan een videocamera.



Net als bij een normale inzinking blijven de gevangenen niet in de auto, maar krijgen ze eerder de veiligheid in de noodstopruimte. De contactsleutel blijft steken voor de pechhulp.



In principe moet elke tunnel van meer dan 400 meter lengte volgens Tüv Rheinland een videosysteem hebben dat 24 uur per dag wordt bewaakt. Hier mogen de noodoproepstations niet meer dan 150 meter van elkaar verwijderd zijn. Voor kortere tunnels zijn ze daar niet noodzakelijk.

Popular

Recent Posts

Blogarchief